Se & göra

Amsterdam är en liten stad som är sprängfylld med aktivitet och spännande ställen att utforska. Det gäller i synnerhet kulturella sevärdheter. Är du inte kulturellt lagd finns det härliga kaféer och pubar att besöka.

Ölmärket Heineken är ett av världens mest kända och sålda ölmärken. Under din vistelse i Amsterdam så har du möjlighet att besöka Heinekens före detta bryggeri, som nu gjorts om till ett interaktivt museum.

Läs mer...

Trots att de flesta önskar sig solsken under utlandsvistelsen, så behöver nödvändigtvis inte regn förstöra din upplevelse. Framförallt inte om du har beslutat dig för att besöka Amsterdam. Denna stad erbjuder nämligen ett fantastiskt utbud av olika museer, med konst av världsklass, som kan göra ditt besök till en minnesvärd upplevelse.

Läs mer...

Queen's day

Drottningdagen (Koninginnedag) är holländarnas nationaldag. Den firas den 30 april om det inte är en söndag, då firar man den 29 april. Om du bara kommer att tillbringa en dag i Holland, så är detta dagen du ska välja. Massor av olika events så som gratiskonserter och uppträdanden, samt hundratals miniloppmarknader där du kan hitta allt från oranga träskor till värmelampor.

Läs mer...

Coffeeshops

I jämförelse med Sverige är Nederländerna långt mer liberalt och tolerant till droger. Cannabis är en lätt drog som det utövas nolltolerans mot i Sverige, och så kommer det att vara lång tid framöver. Intressant är då att veta hur cannabiskulturen fungerar i Nederländerna i allmänhet, och Amsterdam i synnerhet. Det är vida känt att man kan röka cannabis i Amsterdam, och nästan lika känt är att man köper sitt ”gräs” i s.k. coffeeshops. Men vad innebär begreppet och vilken påverkan har coffeeshops på Amsterdam?

Läs mer...

Anne Frankhuset

Anne Frankhuset ligger på Prinsengracht i Amsterdam och är ett museum tillägnat den unga judiska flickan Anne Frank. Hon och sin familj, plus fyra andra personer, gömde sig för nazisterna under andra världskriget i ett dolt rum i bakre delen av byggnaden. Huset har varit ett museum sedan 1960, och där finns Annes dagbok som hon skrev i sedan hon var 13 år.

Läs mer...

Rembrandthuset

Rembrandthuset, som idag är ett museum, är ett hus på Jordenbreestraat i Amsterdam, där konstnären Rembrandt levde och målade i ett antal år. Rembrandt köpte huset 1639 och bodde där tills han blev bankrutt 1658, då alla hans tillgångar auktionerades ut.

Läs mer...

Rijksmuseum

Det nederländska nationalmuseet i Amsterdam ligger på Museumplein och innehåller kollektioner av konst, hantverk och historia. Riksmuseet är baserat runt ca 20 verk, varav Nattvakten är den mest kända. Museet har även en stor samling målningar från den nederländska guldåldern, och asiatisk konst.

Läs mer...

Van Goghmuseum

Van Goghmuseet i Amsterdam innehåller en samling verk av den nederländska målaren Vincent van Gogh och hans samtid. Museet har den största samlingen Van Gogh-målningar och teckningar i världen.

Läs mer...

Tropenmuseum

Tropenmuseum är ett antropologiskt museum, som också är ett av Amsterdams största museum. Det innehåller åtta permanenta utställningar och en serie av temporära utställningar, som inkluderar både modern och traditionell visuell konst och fotografiska verk.

Läs mer...

NEMO

NEMO är Amsterdams största museum med inriktning på vetenskap och teknik. Allt i museet är upplagt på ett roligt och underhållande sätt. Museumet är designat av arkitekten Renzo Piano, och ligger strax bredvid Amsterdams centralstation och Maritime museet.

Läs mer...

Madame Tussauds Vaxkabinett

Madame Tussauds vaxkabinett i Amsterdam är numera interaktiv. Kom i kontakt med världens största kändisar. Mer verklighetstroget än så här blir det inte! Du kan spela fotboll med Ronaldinho, eller få en bild tagen med Brad Pitt eller Angelina Jolie.

Läs mer...